Selecteer een pagina

Heb je er altijd al van gedroomd om in de huid te kruipen van Batman? Dankzij de nieuwe Playstation VR is het nu mogelijk om de schurken van Gotham te lijf te gaan. Sony heeft namelijk een headset uitgebracht die de virtual realitymarkt moet gaan veroveren.  Al eerder konden gamers van virtual reality genieten met Oculus Rift en HTC Vive. De prijs van de Playstation VR ligt in vergelijking met deze apparaten echter een stuk lager.

Surrealistisch

Het spelen met de Playstation VR is een surrealistische ervaring. Voor even ben je daadwerkelijk ‘the Dark Knight’. Playstation is echter niet de eerste die met virtual reality de harten van gamers probeert te veroveren. Al eerder verschenen ‘Playstation Move’ van Sony, de ‘Wii Balance Board’ van Nintendo en de ‘Kinect’ van Microsoft. De apparaten bleken echter nog niet goed genoeg te werken. Zo vonden sommige spelers dat ze te weinig processorkracht bevatten.

27418223380_6251238d29_b

Krachtig en dynamisch

Met ‘Project Morpheus’, zoals Playstation haar VR activiteiten noemt, lijkt er sprake van een doorbraak. Zo bevat het onder andere een zeer sterke ‘Processor Unit’ die zorgt voor veel processorkracht. Ook de zogeheten ‘Cinematic mode’ moet het spelen van van VR ‘Gotham’ tot een geweldige ervaring maken. Hierbij worden video’s vertoond op een virtueel scherm van 226 inch. Voor liefhebbers van Gotham en de avonturen van Bruce Wayne is het een droom die uitkomt.

sony-_project_morpheus_19701245783-1

‘Project Morpheus’ van Playstation

Veel goedkoper

Een groot voordeel van de Playstation VR is de prijs, in vergelijking met de Oculus Rift en de HTC Vive. Waar je bijvoorbeeld voor Rift 699 euro neertelt, kost de PS VR ‘slechts’ 399 euro. Voor de HTC Vive ben je zelfs 899 euro kwijt. Wel dien je voor de PS nog een aantal extra onderdelen aan te schaffen, zoals een camera van 59 euro en controllers. Twee controllers kosten ongeveer 80 euro. Het pakket van de Playstation VR bevat verder een headset, oordopjes en diverse kabels.

Duistere wereld vol details

De reviews van ‘Gotham VR’ zijn overwegend positief. De duistere wereld van Batman spreekt dan ook tot de verbeelding. In het spel dien je een moordenaar op te sporen. De vele technische gadgets van Batman moeten je hierbij helpen. Tijdens je zoektocht door de straten van Batman zul je vele bekende personages tegenkomen, zoals de ‘Pinguin’. Deze ziet er door moderne grafische technieken prachtig en gedetailleerd uit. Het spelen van ‘Gotham’ op de Playstation VR is dan ook zeker de moeite waard.