Selecteer een pagina

Op straat ben je ongetwijfeld wel eens een bouwproject van BAM tegengekomen. Het is  een van de bekendste bouwbedrijven van Nederland. BAM blijkt behoorlijk met zijn tijd mee te gaan. Het bouwbedrijf gaat namelijk gebruik maken van virtual reality om projecten in beeld te brengen.

Dichtbij een project

Steeds meer bedrijven, sectoren en industrieën aken overtuigd van het nut van virtual reality. Zo ook de bouwwereld, waarin BAM nu een belangrijke stap zet. Het heeft een app laten ontwikkelen waarmee projecten visueel in beeld worden gebracht. Klanten zien daardoor allerlei technische elementen van dichtbij, terwijl het project nog niet voltooid is. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het toevoegen van foto’s in 360 graden.

App voor voltooide projecten

De foto’s van 360 graden worden ook gebruikt bij voltooide projecten. Op deze manier kan BAM zien of het definitieve gebouw overeenkomt met het eerdere ontwerp. De VR-app is dus een nuttige aanvulling op de evaluatie. Is het project geslaagd, wat kan er de volgende keer beter? Je kunt de app van BAM downloaden op zowel iOS als Android. Wel is er een speciale virtual reality bril en een bijzonder sterke computer nodig om er gebruik van te kunnen maken.

Bouwprojecten in de toekomst

Overigens is de app van BAM nog maar het begin van vele projecten die op stapel staan. Zo zul je in de toekomst waarschijnlijk ook rond kunnen lopen in het Groninger Forum, die nog gebouwd moet worden. Daarnaast kun je 360 graden foto’s bekijken van ontwerpen die inmiddels al staan. Zo is een ‘rondwandeling’ door het virtuele Kings Cross een bijzondere ervaring. Dergelijke VR projecten komen in de toekomst waarschijnlijk allemaal in de app van BAM te staan.