Selecteer een pagina

Afgelopen maandag is Google begonnen met de nieuwe update van Android 7.0 Nougat. Deze update is voor de verschillende Nexus apparaten. In deze nieuwe update zitten belangrijke en leuke nieuwe kenmerken, maar de meest bijzondere ontwikkeling is de ondersteuning van het mobiele virtual reality platform Daydream. Volgens betrouwbare bronnen zal de lancering van Daydream de komende weken plaatsvinden. Een exacte datum is er dus nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit niet lang meer duren.

Over Google Daydream

Met Daydream probeert Google virtual reality op een eenvoudige en ook op een goedkope manier naar de consument te brengen. Hiervoor heeft Google contact onderhouden met vele Youtube sterren en makers van content die veel mensen bereiken. Zo financiert Google veel mensen op Youtube om er voor te zorgen dat mensen 360 graden video’s gaan maken. Doordat Google de financiering op zich neemt komt er veel exclusieve content voor virtual reality dat het programma Daydream wordt genoemd. Google wil deze content aan gaan bieden via het eigen mobiele Android ecosysteem. Zo besteedt bijvoorbeeld de Youtuber iJustine honderdduizenden dollas voor het creëren van apps en content in virtual reality.

Google financiert veel geld in het maken van games en apps voor Daydream. Zo werden er al eerder dit jaar games en apps aangekondigd voor Daydream. Deze werden tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd. Voor Daydream zal er ook content beschikbaar komen van de Amerikaanse streamingdienst Hulu. Dit is hetzelfde geval bij IMAX en NBA. Daarnaast gaat Google een nauwe samenwerking aan met de gamestudio Ubisoft. Het meeste geld wordt dan ook gestoken in het maken van games voor Daydream en een kleiner percentage gaat naar het maken van films.

Hoeveel geld er exact naar Daydream gaat van Google is niet duidelijk. Het is namelijk al een lange tijd mogelijk om 360 graden video’s te maken en deze zijn dan ook al een langere tijd op Youtube te bekijken. Dit kan zowel via de telefoon, via de PC of via een tablet.

Gebruik maken van Daydream

Er zijn al verschillende fabrikanten die hebben aangekondigd dat er telefoons zullen komen die het mogelijk maken om gebruik te maken van Daydream. Echter zal je er wel nog steeds een losse headset bij moeten kopen. Je telefoon zal hier in moeten passen, net zoals het geval is bij de Gear VR-head die Samsung op de markt heeft gebracht. Bij de verschillende headsets zal er een controller mee worden geleverd om de apps te besturen.

Lees ook ons artikel over het Dance Dance Dance programma van RTL met virtual reality.