Selecteer een pagina

De Liberation Route die tijdens de tweede wereldoorlog is gehouden is binnenkort terug te zien in virtual reality. De naam van de route zegt het al. Deze route is de weg die de geallieerden hebben afgelegd bij het bevrijden van Europa. Deze route is van start gegaan vanaf het Verenigd Koninkrijk en heeft zijn opmars gemaakt richting Duitsland. Op vrijdag 7 oktober zal er een app beschikbaar komen waarmee de route in virtual reality is te zien. Via deze app is echter alleen de gebeurtenissen van de route in Gelderland te zien. Hieronder lees je meer over de Liberation Route en de app om deze route te bekijken.

De Liberation Route

De Liberation Route heeft plaatsgevonden in 1944 en 1945. De route is van start gegaan in het zuiden van Engeland en vervolgens heeft er een heftige strijd plaatsgevonden op de stranden van Normandië. De opmars van de geallieerden is vervolgens doorgezet naar de Belgische Ardennen, naar Brabant en vervolgens Gelderland. Via Arnhem en Nijmegen is de opmars doorgezet richting Duitsland naar Berlijn. Deze route is een schakel van belangrijke gebieden die tijdens de opmars hebben plaatsgevonden.

Over de app

Bij de app staan een aantal punten centraal. Zo krijg je in de app meer te zien over de Slag om Arnhem en krijg je droppings te zien die hebben plaatsgevonden bij de Ginkelse Heide bij Ede. Ook laat de app meer zien over de onderhandelingen die hebben plaatsgevonden in Wageningen na de overgave van Duitsland. Tot slot staat de Amerikaanse oversteek bij Nijmegen centraal. De app zal beschikbaar komen in Burgers’ Zoo in Arnhem op 7 oktober.

Op de datum wanneer de app uit zal komen is er ook een afscheid voor Jurriaan de Mol. Jurriaan de Mol is lange tijd directeur geweest van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Daarnaast is Jurriaan de Mol ook de voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting van Liberation Route Europa. Samen met Jan Jacob zal hij de app als eerste in gebruik nemen.

Wil je meer virtual reality nieuws lezen? Hieronder hebben we nog enkele artikelen verzameld:

Lees bijvoorbeeld over de samenwerking tussen Huawei en Leica richting virtual reality of lees hoe Palmer Lucky van Oculus Rift achter de financiering zit van het anti Hillary Clinton bedrijf.